Kategorier
Okategoriserade

Djupt beklagligt att fundament i vargpolitiken raseras säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson

– Det är djupt beklagligt att EU-kommissionen har pressat Sverige att frångå en rovdjursförvaltning som har stöd av en mycket stor majoritet i riksdagen. Därmed raseras – i bästa fall tillfälligt – ett fundament för vargpolitiken, licensjakten. Detta är inte ett beslut LRF önskar. Det säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson i en kommentar till dagens regeringsbeslut.

Rovdjursutredningen tar i mer än vad som krävs

LRF har lämnat in sitt remissvar på Rovdjursutredningens delbetänkande. Utredningen har givit sin syn på hur stora rovdjursstammar Sverige måste ha för att uppfylla kraven i EUs regelverk. LRF är kritiskt mot att utredningen valt en ambitionsnivå som sträcker sig över EU-direktivet när det gäller hur stort antal rovdjur som krävs för att uppnå en gynnsam bevarandestatus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *